Gastlessen

De wereld van SVO draait om eten en drinken, in de breedste zin van het woord. We leiden niet alleen koks, slagers of visspecialisten op. Bij ons kun je ook terecht als je wil werken als productiemedewerker, teamleider of als je liever een eigen onderneming wil opstarten. Weet je nog niet wat je moet kiezen? Ook dan kun je bij SVO terecht. Tijdens onze BOL-opleidingen word je heel breed opgeleid waardoor je nog alle kanten op kunt na je studie.

Bij SVO zijn we heel praktisch ingericht. Dat betekent dat je veel praktijkles krijgt als je een opleiding volgt bij ons. Wat je ’s ochtends in de theorieles leert, breng je ’s middags in praktijk.

Tijdens de praktijkles geeft een docent tips en leert jou hoe je bijvoorbeeld gerechten of producten bereidt voor klanten. Zo ben je goed voorbereid op je stage of op je werk.

Wil jij thuis of op school ervaren hoe een praktijkles van SVO eraan toegaat? Dat kan!

Wij komen graag langs bij jou op school om aan de hele klas een gastles te geven. Liever thuis in de keuken bezig? Kijk dan naar onze doe-lesjes.
Wil jij graag dat wij bij jou op school langskomen om een gastles te geven? Stuur dan een mail naar communicatie@svo.nl waarin je de naam en plaats van jouw school doorgeeft. Wij nemen dan contact op met je school!

Doe-lesjes

icon-note
Oreo-eclairs

Vandaag maken we Oreo-eclairs. Dit lekkere, zoete baksel kun je thuis ook maken. Doe je mee?

Materialen en benodigdheden:

Materialen

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Spuitmondje een hele dunne punt
  • Spuitmondje met ronde grote gat
  • Steelpan
  • Spatel
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Mixer

Ingrediënten

  • 2 pakken Oreokoekjes
  • 140 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 gram chocolade druppels
  • Snufje zout

Instructie:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe aan het pannetje en los de boter hierin op.

Stap 3: Voeg de bloem toe en een snufje zout. Schep het met een spatel door elkaar tot er een bal ontstaat. Als het er een beetje droog uitziet is het goed. Laat het deeg iets afkoelen en mix of spatel dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige goed is opgenomen.

Stap 4: Leg bakpapier op je bakplaat en zet er strepen van 10 cm op. Doe het deeg in de spuitzak met een grote spuitmond en trek lijnen van ca. 10 cm van het deeg.

Stap 5: Bak het deeg 15 min in de oven. Maak tussendoor de ovendeur niet open! Laat de eclairs nog 10 minuten met de deur op een kier staan. Prik met een prikker een paar gaatjes aan de onderkant en zet de eclairs nog een paar minuutjes in de oven op 200 graden.

Stap 6: Laat hierna de eclairs helemaal afkoelen. Plet ondertussen de Oreokoekjes helemaal fijn. Houd een paar koekjes over die je een beetje breekt. Klop de slagroom stijf met de suiker. Als de suiker stijf is geklopt, kun je de fijne stukjes Oreo erin doen.

Stap 7: Doe de slagroom in de spuitzak met het kleine spuitmondje en vul de eclairs aan de onderkant

Stap 8: Smelt de chocolade au bain-marie. Hiervoor zet je een pannetje met een laagje kokend water op. Vervolgens doe je de chocola in een ander pannetje of een kom. De kom met chocola houd je boven het kokend water. Door de stoom begint de chocola te smelten. Roer het rustig door tot de chocola helemaal gesmolten is.

Stap 9: Smeer de bovenzijde van de eclairs in bet chocolade. Leg daarna de grove Oreokoekjes er mooi en netjes op. Laat het goed afkoelen. Eet smakelijk!

icon-note
Poké bowls